Nemzeti ünnep az iskolánkban

133287_3

Nemzeti ünnep az iskolánkban

 

 

    Minden ünnep emlékezés.

   Iskolánkban számos megemlékezés zajlik a tanév folyamán. Az egyház életéhez kapcsolódó ünnepeinken kívül vannak világi, nemzeti ünnepeink is.

      Az őszi szünet előtti utolsó iskolai méretű nagyrendezvényünk az október 23-ai közös megemlékezés volt, melyen együtt emlékeztünk az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének napjára, valamint a hősökre.

Iskolánk legnagyobbjai, az 5.-esek készültek ünnepi műsorral. Fontosnak éreztük, hogy a kisebbek számára is emlékezetes, érdeklődést keltő legyen az irodalmi színpad.

   Családias légkörben, iskolánk tornatermében zajlott a megemlékezés. A magyar és vatikáni zászlóval a háttérben, az ünnephez kapcsolódó illusztrációval és halk háttérzenével várta a műsort adó osztály az iskolai közönséget.

A közös imát követően iskolánk diákkórusa hallatta a hangját, majd vers, próza, ének, szólóének egymást váltották. Az alsós osztályok lelkét megérintette a kis térben, kis közösségünkben zajló együttes ünneplés, melyet gyertyagyújtás zárt.

     Ismét egy rendezvény, ami nem egy sablonos iskolai ünnepség volt. Újból adtunk valamit egymásnak, a jelenlévőknek; most is jelen volt a szeretet, a meghittség, az együvé tartozás, és így róni le kegyeletünket a nemzeti ünnepen, felejthetetlen minden lélek számára.

Molnárné Fösvény Melinda Mária

 

2