Tanévzáró ünnepély

Ismét lezárult egy tanév. Egy eredményes, munkával és örömmel teli tíz hónap. Hálát adunk a Jóistennek mindazért a sok jóért, amiben részünk lehetett szeptembertől.

Hálásak vagyunk a tanítványokért, a kollégákért, a gondviselésért, a kegyelmekért…    Mintha csak ma lett volna, mikor az új tankönyvekkel megismerkedtünk, előkerültek az újonnan vásárolt füzetek… Azóta rengeteg közös élményt éltünk meg együtt – a mindennapos tanulás mellett helyet kaptak a lelki élmények is: közös imák, szentmisék, ünnepek, megemlékezések, túrák, színházlátogatások, versenyek, fellépések, vidám rendezvények, kirándulások. Számtalan színes program gazdagított kicsiket – nagyokat egyaránt.

Elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje. A vakáció alatt mindenki átgondolhatja, értékelheti az elmúlt tanévet, új célokat tűzhet ki, fogalmazhat meg magának.

Vége hát a korai kelésnek, az iskolai csengőszónak, a házi feladatoknak, de nem lehet vége a jócselekedeteknek, nem tarthatunk szünetet– ahogy Béla atya is felhívta a figyelmünket a tanévzáró szentmisén.

Egy valamiben állhatatosnak kell lennünk: Isten szeretetében – szünet nélkül!

                                                                                  Molnárné Fösvény Melinda Mária