Magyar Szentek Hete 2016.

MAGYAR SZENTEK ÉS BOLDOGOK ÜNNEPE

 

„hadd legyünk mink is tiszták, hősök, szentek…”

A Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Iskola immár negyedik alkalommal ünnepelte a Magyar Szentek és Boldogok ünnepét.

 

A hét folyamán sok kegyelemben és kulturális programban volt részünk. Szentmiséken együtt imádkozhattunk Rajeczky Béni bácsiért, a magyar szentjeinkért és boldogainkért;  kérhettük az ő közbenjárásukat Istennél iskolánkért, óvodánkért.

Zenei élményekben is gazdagodtunk a pásztói Zeneiskola művésztanárai és Pándy Piroska Liszt Ferenc-díjas opera- és operetténekesnő jóvoltából.

A Múzeumban szerzetesrendi kiállításon vehettünk részt, amit a zirci Főapát Úr, Dékány Árpád Sixtus, nyitott meg „Szerzetesek asztalánál” címmel.

Bemutatkoztak kis elsőseink, akik Szent Kingát választották osztályuk védőszentjének. Szent Kinga életéből mutattak be részleteket iskolánk közösségének.

A „mi Márton-napunk” lámpás felvonulás már hagyomány intézményeinkben. Kicsik és nagyok, pedagógusok, szülők együtt világítottunk a sötétségben lámpáinkkal. Adja meg az Úr, hogy azok fények mindig ragyogni tudjanak a világban, ahogyan a gyermekdal is mondja:” Kicsiny kis fényemmel világítani fogok!”

Az ünnepi hetet megelőzvén a gyerekek izgatottan készültek a meghirdetett pályázatokra. Szent László – évet nyitják hamarosan, ehhez igazítottuk a pályázati munkák témáját. Rajzpályázaton, szépkiejtési-, szépíró- és helyesíró versenyeken lehetett indulni. Elmondhatjuk, hogy a gyerekek nagyon ügyesek voltak, gyönyörű alkotások, eredmények születtek.

A záróünnepélyen vehették át a megérdemelt jutalmakat. Ezen kívül a legkisebbek is felléptek, a Napsugár csoport tagjai, akik Szent László király életéből mutattak be részleteket. Jó kedvükkel, derűjükkel, de ugyanakkor komolyságukkal „varázsolták” a nézőközönséget a Lovagkirály idejébe.

Az iskola énekkara újra megmutatta, hogy igazán csak szívvel, örömmel, szeretettel érdemes énekelni. Öröm volt őket hallgatni!

 

„Istenünk, Te nagynak mutatkoztál egész történelmünk folyamán. Nemzetünk szentjeinek életével és odaadásával ajándékoztad meg Egyházadat, mindegyikükben Krisztus örömhírének és az üdvösség útjának egy-egy ragyogó tanúját küldve közénk. Engedd, hogy az előttünk álló pályát példájuk és égi közbenjárásuk erejével győzelemmel fussuk végig, hogy hervadhatatlan koronájukat mi is elnyerjük a mennyben, ahol velük együtt dicsőíthetünk téged, Krisztus, a mi Urunk által. Amen”

 

                                                                                                   Illésné Tóth Annamária