Egészséghét

Iskolánkban rendhagyó módon minden évben megrendezzük az egészségnevelési hetet, mely nagyon népszerű a gyerekek körében.

A reggeleket közös, zenés tornával indítottuk az udvaron.  A 7. évfolyam tanulói mozgásra hívták a kisebb társaikat.

Visszatérő programok közé tartozik a gyümölcssaláta-készítő verseny, ahol nagyon finom és ízlésesen elkészített gyümölcstálakat alkotnak a gyerekek, melyeket természetesen jóízűen el is fogyasztanak. Nagyon népszerű az egzotikus gyümölcsök kóstolása is. A helyi zöldségesben olyan gyümölcsöket vásárolunk, melyek nincsenek a napi megszokott étrendünkben: pomelo, sharon gyümölcs, ananász, mangó, gránátalma, vörös és fekete áfonya, füge, datolya, stb. Ezekkel az új ízekkel is próbáljuk népszerűsíteni a rendszeres gyümölcsfogyasztást.  Minden évben kerülnek új feladatok is a programok közé. Az idén öltözködési tanácsokkal láttak el bennünket a 6. évfolyamosak.  Az időjárásnak megfelelő és az alkalomhoz illő öltözködés szabályairól tanulhattunk egy jóhangulatú bemutató keretében. Egy másik programon terítési ötleteket kaptunk különböző alkalmakra.  Az egész hét mottójaként a „Vizet igyál” jeligét tűztük ki. 

Az egyhetes programsorozattal felhívjuk a figyelmet testi és lelki egészségünk megőrzésének fontosságára, és reméljük, hogy ezek a „kis apróságok” beépülnek tanulóink mindennapjaiba.

                                                                                     Pádárné Györki Mariann

                                                                                     programkoordinátor