Kiskamasz felvilágosító program

Fedezd fel a gazdagságot, ami benned rejlik!

Rendhagyó órák keretében a 6-7. -es diákjaink játékos, interaktív bemutató keretében vehettek részt egy minőségi kiskamasz felvilágosító programban. Oldott hangú, őszinte beszélgetések keretében a serdülők tájékoztatást kaptak a program szervezőitől a férfi és női test működésének fantasztikus történéseiről évfolyamok és nemek szerinti bontott kiscsoportokban.

A drámapedagógia eszközeivel, zenével, sok érzékszerv bevonásával és mozgással tették élményszerűvé a program munkatársai az információk befogadását diákjainknak.

„Fontos, hogy a nemiségről, a felnőtté válásról pozitívan, örömmel és természetesen tudjanak megnyilatkozni, ne a gátlások, negatív érzések, kérdések halmozódjanak fel kiskamaszainkban, ügyelve arra, hogy szabadossá se váljanak. Cél, hogy megismerve a férfi és női test rejtelmeit, ajándéknak tekintsék azt, amelyet védelmezniük kell, amiért felelősséggel tartoznak, s mindez életre szóló feladat.”

Köszönettel tartozunk a szervezőknek, a Váci Egyházmegyének – az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF), hogy ebben a programban diákjaink részt vehettek.

 

                                                                       Molnárné Fösvény Melinda Mária

                                                                                                igh.