Fergeteges farsang az iskolánkban!

A farsang a tél és a tavasz küzdelmét szimbolizáló népszokás. A farsangi vigasság a böjtöt megelőző időszak, az önfeledt szórakozás és a nagy lakomák időszaka, mellyel elbúcsúztatjuk a telet és köszöntjük az érkező tavaszt.

A mi iskolánk egy összetartó kis közösség, ahol mint egy család, gyerekek, pedagógusok, szülők összefogva teszik az év mindennapjait és ünnepnapjait felejthetetlenné. Így történt ez most farsangkor is.

A szülők a háttérmunkálatokat már hetekkel ezelőtt elkezdték, hogy szép környezetben farsangolhassunk. Megvarrták a jelmezeinket, zsákbamacskát csomagoltak, szendvicset, süteményeket készítettek.

Az osztályokban is elkezdődött a lázas készülődés. Miután a pedagógusok és a gyerekek eldöntötték, milyen jelmezbe bújjanak, a tanító nénik a gyerekekkel közösen elkezdték a koreográfiák elkészítését, betanulását.

Elérkezett a farsangunk napja. A művelődési ház gyönyörűen feldíszítve várt vidám, csillogós felirattal és jelképekkel. „Mesterségünk címere…”, alatta a foglalkozásaink egy-egy logójával. Ebben az évben a foglalkozások témakörére fűztük fel a műsorszámainkat.

A sok vendég és a zsűri is elfoglalta a helyét, elkezdődött a műsor.

Béla atya köszöntővel és egy imával nyitotta meg a délutánt. Igazgatóasszony köszöntötte a vendégeket.

A végzős diákjaink keringővel nyitották meg bálunkat. Nagy sikert arattak.

A legnagyobbak után a legkisebbek, a Boldog Gizella osztály kalauzolt el bennünket a csecsemők világába, az újszülött osztályra, ahol a csecsemős nővérnek igencsak meggyűlt a baja az aprónéppel.

A Szent Kinga osztály egy hajókirándulásra vitt bennünket a nyílt tengerre. Jó, hogy a matrózok ott voltak velünk és tették a dolgukat, így hamar partot értünk és folytathattuk műsorunkat.

A Szent Gellért osztály Mekk Elek, az ezermester épületes esetét mutatta be nekünk. A rövid kis mese után vidám tánccal pörgették fel a hangulatot.

A Szent Margit osztály Gedeon bácsi fodrászszalonjába invitált bennünket, ahol a fiúk gyönyörű frizurákat készítettek a lányoknak.

A Szent Imre osztály tanulói sok-sok finomságot főzött nekünk a konyhában. A szakácsok által készített ételeket a pincérek hordták ki nekünk szimbolikusan.

A Szent László osztály közössége egyenesen az olimpiáig repített bennünket képzeletben, ahol minden sportoló képviseltette magát. Igazi pörgős, sportos tánccal kápráztattak el bennünket.

A Szent István osztály stewardesei feledhetetlenné tették nekünk azt a repülőutat, amelyre légitársaságukkal egy egész nézőközönséget vittek magukkal. Fergeteges táncukat még most is elnéznénk. Nagy sikerük volt. Hazaszállítottak bennünket.

A Szent Erzsébet osztály tanulói hivatásos táncosokként léptek színpadra farsangunk befejezéseként.

Zárásként a szülők meglepetéstánca következett. Egy vállalkozó szellemű apuka balettprodukcióját követően az édesanyák káprázatos koreográfiája következett. Mindig nagy sikerük van a szülőknek! Most is visszatapsolták őket.

Az ötletes és egyedi egyéni jelmezesek felvonulása zajlott, amíg a zsűri visszavonult értékelni.

Az eredményhirdetéskor minden osztály megkapta finom jutalmát, egy tortát. Az alsó tagozatosok még az osztályaikban beszélgethettek, táncolhattak. A felső tagozatosok pedig a művelődési házban még diszkóval, jókedvvel, tánccal, beszélgetéssel búcsúztathatták estig a telet.

Nagy Hanna, a Szent István osztály tanulója