Osztálykirándulás: Ismerd meg Visegrádot és Esztergomot!

Ismerd meg Visegrádot és Esztergomot!

Május 24- én osztálykirándulásra indult a Szent Imre osztály kis közössége. A buszos kirándulást nagyon élveztük: jókat viccelődtünk, szelfiztünk, és előkerültek a kirándulós élelmek is: csipszek, kekszek, üdítők!

Elsőként a visegrádi fellegvár helyiségeit tekintettük meg, köztük a Panoptikumot is. Körbejártuk kívülről is ismerkedve a környékbeli látnivalókkal, hiszen a Visegrádi-hegység csúcsáról jó messzire el lehetett látni.

Ezek után Esztergomba, Magyarország legnagyobb egyházi épületébe, a bazilikába vezetett utunk, ahol idegenvezetéssel haladtunk végig a Bakócz- kápolnán és a kincstáron. Ekkor még mit sem sejtettünk az előttünk álló megpróbáltatásról! Az altemplomtól a csúcsig mindent bebarangoltunk. Majdnem száz méternyi csigalépcsőn kapaszkodtunk fel, mire a kupola legfelső részére értünk, ahol körülnézhettünk a környező vidéken. A szemgyönyörködtető élmény után újabb száz méter csigalépcső fogadott, ahonnan már nem volt visszaút! Sőt, a lefelé ereszkedés nyomán remegő lábakkal érkeztünk meg a sík terepre, ahol hálát adtunk, hogy ismét igazi talaj van a talpunk alatt.

A buszban pihentettük lábizmainkat, míg Szentendrére érkeztünk, ahol számtalan étterem és bolt csalogatott. Még szemerkélő esőben is volt részünk, de csak ijesztgetni jelent meg egy-két felhő.

Lassan megérkezett a sétahajónk is, amivel átúsztunk a Duna túlpartjára, Pestre. Belül tágas, kívül tisztán tartott hajón utaztunk közel egy órát. A végállomáson a vízi közlekedésről négykerekűre váltottunk, és hazafelé vettük a buszunkkal az irányt.

Én nagyon élveztem ezt az osztálykirándulást, remélem, több ilyen is lesz Czimerné Ildikó néni szervezésével.

Molnár Zsombor Márton, 5.o.