Ballagás

Az idei ballagás nagy ünnep volt az intézményünk életében, hiszen először ballagtattunk el 8. osztályos diákokat. 2018. június 16-án 19 diák búcsúzott iskolánktól.

Kantár Norbert káplán atya celebrálta a Szentmisét, majd egy ünnepi műsor keretében mondtak búcsút iskolánknak a gyermekek.

A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. A bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket, ahogy Nagy László mondja:

Töröld le könnyedet

Kisírt szemedben mosoly

legyen és derű,

Minden nap kezdődik valami

valami nagyszerű,

valami gyönyörű”- búcsúztattuk őket.

Az ünnepség keretében sor került az iskolazászlónk megszentelésére, majd átadására.

Elsőként adtuk át a Magyar Szentek Emlékplakettet a legkiemelkedőbb eredményeket elért búcsúzó diákunknak. Szécsényi István Balázst illette meg ez a neves jutalom. Balázs iskolai tanulmányai alatt végig kitűnő eredményt ért el, és számos országos, megyei, egyházmegyei és házi versenyeredménnyel, külföldi fellépéseivel hírnevet szerzett iskolánknak.

A búcsúzó diákok köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek a támogató segítségükért. Zárásként az atya megáldotta búcsúzóinkat és képletesen útra bocsátotta őket.

Kívánunk volt tanítványainknak sikeres tanulmányokat, boldog és hitben megerősödött életet!