Kedves Diákok és kedves Szülők!

Kedves  Diákok és kedves Szülők!

2020. március 16-tól visszavonásig új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend.

A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván. Ha nem plusz tanítási napokkal akarjuk teljesíteni a tanévre előírt kötelező napokat, akkor most kell fegyelmezetten tenni a dolgunkat. Ahhoz, hogy az otthon töltött napok tanítási napnak elszámolhatók legyenek, több feltételnek kell megfelelnünk.

1.       Hogyan tudjátok teljesíteni a feladataitokat? A tanítóitok, tanáraitok meg fognak keresni benneteket (telefon, email, online csoportok …). Ők adják a feladatokat, a megtanulandó anyagokat. Azt is ők szabják meg, hogy mikorra kell teljesítenetek azokat, illetve hogy milyen módon tudjátok igazolni a munka elvégzését. A kiadott feladatokat el kell végezni, de azt  természetesen  a nap bármelyik időszakában megtehetitek ( az alsóbb évfolyamokon nagy szükségünk van a szülők segítségére, támogatására). Amelyik tantárgyból nem teljesítitek az előírást, akkor az órarend szerint számoljuk a hiányzást.?

2.      A hét első felétől a kommunikáció elindul minden szaktanártól minden csoportja, osztálya felé. Az adott időre mindenki a kért módon jelezzen vissza a tanárának! Ha a kiadott feladatokat betegség miatt nem sikerül teljesíteni, azt a szokott módon kell igazolni.

3.      A kért feladatok elvégzése is igazolt módon történik, a szaktanár kéréseit pontosan kövessétek (pl. visszaigazolás, feladatmegoldás, dokumentum küldés, teszt megírása …) az első pillanattól kezdve, hisz a tanév végén mi felelőséggel év végi bizonyítványt szeretnénk kiadni, ti pedig az évfolyam követelményeinek teljesítéséért év végi bizonyítványt szeretnétek kapni! Közös feladatunk és felelősségünk ez.

A tantermen kívüli digitális munkarend lehetőségét azért kaptátok, hogy ne legyetek betegek, illetve vírushordozók és egyben a tanévet is teljesíteni tudjátok!  Ezért FONTOS, hogy tartózkodjatok otthon, ne menjetek nyilvános helyekre, ne bulizzatok, ne legyetek nagyobb létszámú csoporttal együtt. Gondoljatok arra, hogy a máshol összeszedett vírus nektek esetleg nem okoz betegséget, de szüleiteknek, nagyszüleiteknek illetve más felnőtteknek igen. Egyben tudatosuljon az is Bennetek, hogy tanítási idő van, az előírt követelményeket teljesíteni kell.

Az előírások értelmében a tanulók oktatási céllal nem látogathatják az oktatási intézményeket. A tankönyvek és egyéb felszerelések hazavitelére lehetőséget adunk. FONTOS a beosztás pontos betartása, ennek hangsúlyozását kérem az osztályfőnököktől!

A felszerelésekért a következő ütemezésben lehet bejönni (figyelni kell a létszámra, tömeg nem lehet egyszerre, ezért kell betartani az időpontokat, csak a tanuló ill. egy hozzátartozó jöjjön!):

Évfolyam Dátum Óra
1-2.évfolyam 2020.03.17. kedd 8:00 – 10:00
3-4. évfolyam  2020.03.17. kedd 10:00 – 12:00
5-6. évfolyam 2020.03.18. szerda 8:00 -10:00
7-8. évfolyam 2020.03.18. szerda 10:00 – 12:00
     

 Kedves Szülők!

E rendkívüli helyzetben nagyobb szükségünk van egymás segítésére, mint ezelőtt bármikor. Kérdéseikkel kéréseikkel keressenek és mi is ezt tesszük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kiscsoportos felügyeletet biztosít iskolánk 8 és 16:30  között!  Fel kell hívnunk a figyelmet hogy a kiscsoportos felügyelet esetén is magasabb fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek. Azon szülők számára tudjuk ezt biztosítani akiknek munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint egyéb közfeladatok és a közellátásbiztosításához.

Az iskolai ügyintézés telefonon, e- mailen, vagy F2 (e-napló) felületén történik.

Ez az állapot a kormány rendelkezése szerint kerül visszavonásra, amiről értesítünk mindenkit.

Pásztó,2020. március 15.    

Barna Tiborné          

igazgató