Ősz a rendkívüli vírushelyzetben iskolánkban

Őszi túra

Szeptember elején az iskola közössége egy jó hangulatú túrán vett részt. A „Rózsásokra” érve az alsó tagozatosak egy több állomásból álló akadályversenyen vehettek részt, melyet a 8. évfolyamosak szerveztek számukra. A különböző ügyességi feladatok után, fejtörő feladványokat is meg kellett oldani a kisdiákoknak. A felső tagozatosak a Rózsásoktól tovább indultak gyalogtúrán a Nyikomra, melyet kellemesen elfáradva meg is hódítottak

Szüret

A minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő Szüreti mulatság az idén rendhagyó módon valósult meg. A szüreti néphagyományokat felelevenítő összeállítást videófelvételen örökítettük meg és vetítettük le az iskola tanulóinak. A Boldog Gizella osztály színvonalas, jókedélyű, énekes-táncos műsora jókedvet csalt mindannyiunk arcára.

Idősek világnapja

Az idősek világnapján minden évben ellátogatunk az Idősek Átmeneti Otthonába, hogy köszöntsük az otthon lakóit. A személyes találkozás sajnos az idén elmaradt, de a TV képernyőjén keresztül fel tudtuk köszönteni az idős embereket. Köszönetünket fejezzük ki Tóth Józsefnek a videófelvételért!

Fenntarthatósági Témahét

Iskolánk, mint minden évben idén is regisztrált a Fenntarthatósági Témahétre. A tavasszal elmaradt témahét az ősz folyamán került pótlásra, melybe mi is bekapcsolódtunk. A pedagógusok minden évben ötleteket merítenek  a projekttervekből és lehetőségeikhez mérten valósítják meg a programokat.

Az idén a Fenntarthatósági Témahetet a felső tagozatosakkal projekt keretén belül dolgoztuk fel. Az érintett témaköröket a tanulók kooperatív csoportmunkában ppt-s kiselőadások formájában ismertették. Ezt megelőzően adatokat gyűjtöttünk a talaj-, a levegő-, a víz-, a fényszennyezésről, a szelektív hulladékgyűjtéstől. Megbeszéltük az újrahasznosítás lehetőségeit, hogy tudjanak különbséget tenni hulladék és szemét között. Talajszerkezeti vizsgálat történt, illetve víztisztasági vizsgálat. A hét záró produktumaként plakátot készítettek az iskola többi diákjának csoportmunkában. A plakát célja, a figyelemfelkeltés és a helyes,  természetbarát gondolkodás erősítése a diákok körében.

Október 23.

A nemzeti ünnepünkre való megemlékezés is az előző évektől eltérően került megrendezésre. A Szent Gellért osztály ünnepi műsorát szintén videófelvételről, az osztálytermekben tekinthette meg az iskola közössége. A 8. évfolyamosok pedig egy történelmi vetélkedőn vettek részt. A vetélkedőn megelevenedtek a 64 évvel ezelőtti események. A diákok képet kaphattak az eseményekről, azok következményeiről és az akkor élő emberek mindennapjairól.

Magyar Szentek Hete

A rendkívüli vírushelyzetre való tekintettel iskolánk névadójának ünnepén megrendezésre kerülő Magyar Szentek Hetét az idén, vendégek meghívása nélkül, zárt keretek között rendeztük meg. A nagyobb tömegeket vonzó programok elmaradtak, így az előzetesen meghirdetett és a hét folyamán zajló tanulmányi versenyek kerültek előtérbe. A díjkiosztóra az iskola udvarán került sor, az alsó és felső tagozatosak részére külön időpontban. A diákok nagy létszámban vettek részt a vers és prózaíró-, szépíró-, magyar és német szépkiejtési-, angol prózamondó-, matematika-, természetismeret- és rajzversenyeken. Kiosztásra került iskolánk tanulmányi vándordíja, az Athéné Tanulmányi Vándordíj, melyet a pásztói Athéné Alkotó Kör adományozott számunkra. A díjat az idén Hammer Ádám, 8. osztályos tanuló vehette át, példás magatartásáért, szolgalmáért és kimagasló tanulmányi eredményéért.

Rajzkiállítás

A Magyar Szentek Hetének pályázati kiírásai a „Szerzetesrendek” témában lettek meghirdetve. A rajzpályázatok is ebben a témakörben készültek. A legjobban sikerült pályaművekből kiállítást rendeztünk az iskola folyosóján.