Kezdőlap

Köszöntő10257782_10203924283694298_2093637611661975770_o

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves látogatónk, szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján.

Az iskolánk létrehozásának rövid bemutatása:
Pásztó a Cserhát és a Mátra között a Zagyva völgyében az Északi- középhegység területén Nógrád megye déli részén fekszik.
Iskolánk a város műemlék övezetében helyezkedik el, a Szent Lőrinc Plébániatemplom tövében.

2012. decemberében született meg a város képviselő-testületének döntése, melynek értelmében a régi Deák Ferenc út 17. szám alatti épületet – , amelyben akkor még a Pásztói Általános Iskola működött – 2013. július 1-től 5 évre tartós használatba adja egyházi általános iskola működtetése céljából.
Ezt követően Kecskés Attila plébános vezetésével megkezdődött az iskola szervezése. Sok egyéni felajánlás érkezett mind anyagilag, mind munkában. A mindennapi feladatokhoz erőt adtak, adnak Jézus szavai:

„ Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában.
Aki pedig befogad egy ilyen gyereket az én nevemben, az engem fogad be.” (Mt. 18, 1-5)

2013. szeptember 1-jén 1-4 évfolyamon 4 osztállyal, a szükséges alkalmazotti létszámmal a Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola megkezdte működését.

Küldetésnyilatkozatunk

Intézményünk a gyermekek keresztény szellemben történő oktatását, nevelését tűzte ki célul. Azt szeretnénk, ha iskolánk hasonlítana egy ideális családi élethez, ahol mindenkor a kölcsönös szeretet, megértés és megbecsülés uralkodik.
Az oktatásban mindig a keresztény európai kultúra hagyományainak összefüggésében tárjuk fel a tananyagot. Olyan légkört kívánunk biztosítani, ahol a szülők és a pedagógusok egy közösséget  alkotnak a gyerekekkel.
A nevelők úgy nevelnek, hogy életvitelükkel, tanításukkal és személyes jó példájukkal kedvet és mintát adnak az önneveléshez.
Intézményünk 6 éves kortól az általános iskola 8. évfolyamának végezetéig vállalja a gyermekek, tanulók keresztény nevelését.

Iskolánk nyitott minden Pásztón és környékén élő család gyermeke számára, akik igénylik a keresztény nevelést, és szeretnének együttműködni az intézménnyel.

Tartalmas böngészést kívánok!

Barna Tiborné
igazgató